Vélemények 2018-03-27T08:33:15+00:00

Vélemények

“Csak szerettem volna írni, hogy lehet, hogy az esetemmel való foglalkozást vagy annak részleteit kudarcnak élte meg annak idején, viszont szeretném, ha tudná, hogy gyökeresen megváltoztatta az életemet és nagyon sokat segített, többet, mint korábban sok más pszichológus. Még messze vagyok a teljes “gyógyulástól”, de a probléma, a háttér és a lehetséges megoldások megértése sokat vitt előre.
Ezt szeretném megköszönni Önnek.”
S. E.
“Mariannal egy, a SOTE Klinikai Pszichológiai Intézete keretei között indított testsúlycsökkentő csoport révén találkoztam. Azért jelentkeztem ide, mert felmértem, hogy az evéshez fűződő viszonyom finoman fogalmazva is problémás – amióta eszemet tudom, valamelyik végletbe esem. Azért kértem itt segítséget, mert éreztem, hogy mindez csak tünet, a probléma csak jelzés, csakhogy egyedül nem tudtam rátalálni a gyökerekre. Már a csoportterápia alatt is számos, elemi erejű fölismeréssel gazdagodtam, amit semmiért nem adnék, még ha fájdalmasan érintett is. Mariann finom érzékenységgel, szelíd humorral és sok szeretettel vezetette ezt a csoportot, ami mindannyiunk számára az élet nagy ajándéka lett. Az volt a magam számára kitűzött sikerkritériumom, hogy el tudjak menni egy jobb cukrászda előtt anélkül, hogy betérnék, illetve hidegen hagyjanak a kedvenc édességeim. Nos, két év után nyugodt szívvel mondhatom, hogy ezt sikerült elérnem – de még sokkal többet is! A minap megláttam egy óriásplakáton a valamikori (nem is olyan régi) kedvenc csokiszeletemet azzal a felirattal: engedd, hogy kényeztessen! Jóleső elégedettség töltött el, hogy ettől én már milyen távol vagyok! Nem lettem más ember, csak a hozzáállásom lett más – ezt is Marianntól tanultam. A csoportterápia óta közel egy év munkánk van abban, hogy ezt mondhatom. Kezdetben amiatt is aggódtam, hogy vajon képes leszek-e felismerni a valódi problémákat, amelyeknek feltehetően nincs sok közük a kalóriákhoz? Mariann azzal nyugtatott meg, hogy a pszichoterápiás munka olyan, mint amikor a bűvész húzza elő a kendőit a kalapból: bármelyiket kezdem is elővenni, az maga után húzza a többit. És milyen igaza volt! Mariannak számos, jól megfogalmazott, emlékezetes képet is köszönhetek. Nagy tudású, érzékeny, profi szakembert ismertem meg a személyében, akinek nagyon sokat köszönhetek.”
G. D.
“Két éve dolgozom Mariannal, előbb csoportban, majd egyéni terápiában. Kicsit olyannak látom, mint a mesebeli tündérkeresztanyát, aki arra biztat: menjek le a pincébe, keressem meg a régi, rozsdás lószerszámot, kantározzam fel a döglődő csikót. Meglátom, megtáltosodik! Csak induljak el a céljaim felé. Segít rátalálnom azokra a készségekre, amelyek kimozdítanak abból a helyzetből, amelyikben elakadtam. Ezért rendkívül hálás vagyok neki.”
L. D.
“Terhelt gyermekkorom volt, emiatt kötődési problémáim alakultak ki, amik kihatottak a felnőtt életemre is. Nagyon szerettem volna másképpen élni mint a szüleim és a gyermekkori környezetem tette, de nem találtam az utamat. Eltávolodtam a gyerekkorom helyszínétől, a Budapestre költöztem, de a problémák követtek. Korán felismertem, hogy segítségre van szükségem, ezért több pszichológusnál is megfordultam. Bár kisebb sikereket el tudtunk érni a közös munka során, de még ezelőtt senkitől nem kaptam ilyen jellegű és ilyen hatékony segítséget mint Marianntól. A vele való találkozásra túlzás nélkül mondhatom, hogy mérföldkő volt az életemben. Addig folyamatosan a múltbéli sérelmeimen rágódtam, a jelent nem tudtam megélni, és olykor-olykor a jövőbe tekintettem. Magam sem tudtam, hogy mikor milyen hangulatom lesz, és ettől a környezetem is szenvedett. Úgy érzem, hogy akikhez ezelőtt jártam is felismerték a problémáimat, de nem tudtak végig vezetni a gyógyuláshoz vezető úton. Mariann erőssége ebben rejlik. A foglalkozásainkon érzem, hogy teljes erejéből rám koncentrál, ha elakadok segít megérteni a feladatot, ha elbukom segít újból talpra állni és biztat, biztat, biztat, hogy sikerülni fog. Bár még hosszú és nehéz út áll előttem, mire rendbe jövök, de tudom, hogy ez vele sikerülni fog. Bárcsak mindenki részesülhetne ebben, akinek szüksége van rá!
Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, akinek segítségre van szüksége.”
B. Zs.
“Lassan egy éve járok Mariannhoz. Kb. ennyi ideje diagnosztizáltak nálam mellrákot. A sok munka , az érzelmek elvitték az életem és úgy tûnik majdnem az egészségemet is. Orvosom tanácsára fordultam segítséghez mert higgyétek el, tényleg kell segítség. Amióta Mariannhoz járok újra magamra leltem. Nem mondom, hogy könnyû ezt az utat bejárni, de hiszem, hogy vele sikerül. A mindennapjaimban van velem. Nem befolyásol, csak tisztán lát és ezzel tükröt mutat nekem. Nem ő dönt, ő csak lehetőségeket mutat.  Az út végére vele együtt fogok elérni és tudom, hogy újból egészséges leszek…..Már vagyok!”
C. A.